zondag 24 mei 2015

Bouwen deel 1: Keuken- badkamer- en andere bouwdilemma's

Ik vertelde het hier al, we zijn opnieuw aan het bouwen! Inmiddels zitten we in de fase van keukens en badkamers, maar ook van welke kleur, hout, afwerking, structuur, optie, etc... kiezen. 
Niet gemakkelijk, zeker niet omdat één: ik getrouwd ben met een ontwerper, twee: we allebei ongelofelijke detail freaks zijn en drie: dingen die we mooi vinden, passen drie weken later al niet meer in het volledig plaatje.

Daarom maakte ik vorig jaar van elke verdieping een moodboard waarop ik alle dingen plakte (en weer aftrok en weer nieuwe dingen plakte) die we leuk vonden. Merci Pinterest! Ik heb recent ook deze geweldige site ontdekt.

Benedenverdieping

Vandaag ziet het moodboard er zo uit voor de benedenverdieping (de vieze plekken zijn lijmresten van geplakte en, weer verwijderde plaatjes) met:

  •  te zien bovenaan in het midden -  een groot keukeneiland met vier plaatsen ipv twee (in ons vorig huis bewezen: de gezelligste plaats om te hangen, eten, toasten etc..) 

  • en dus - midden onder- een kleine eethoek maar wel grenzend aan een groot raam om naar het bos te kijken, 

  • een keuken - links bovenaan- in een combinatie van een warmrood en een licht hout en zwarte accenten, houten ramen, vensterbanken met plaats voor potten, scheuten en vaasjes bosbloemen.
  • een apart atelier/kantoor - linksonder- (joepie! leve de privacy en geen schrijnwerkers (sorry jongens) tussen ons drogend ondergoed en de vuile vaat), 
Bovenverdieping met
V
  • linksboven Cato's kamer met donkere houten en geverfde muren, zwart mare wastafeltje, grote planten, cactussen en rozen op haar dakterrasje

  • rechtsboven de badkamer met vrijstaand bad, jungle douche hetgeen wil zeggen enkel 1 glazen wand met daarvoor en rond oerwoudachtige planten :), een lounge zeteltje tss het bad en de douche, zwarte kranen en zicht op het bos

  • en voor onze slaapkamer die piepklein is, enkel plaats voor het bed maar wel een gigantisch raam naar het bos en deuren zonder omlijsting


Verder moeten we nog de insprong in de inkom aankleden, er is plaats voor een laag tafeltje om je sleutels op te gooien en een bloemetje te zetten, een wandlamp, misschien een sta-kapstok. Zo iets maar dan tussen 2 muurtjes en met kapstok :) of zo iets (maar dan zonder 'parquet floors' en lelijke luster). Moet ik dringend eens bijeen beginnen zoeken.

En heeft er iemand alsjeblieft leuke ideeën voor niet te opvallende maar toch met karakter- gordijnen of adresjes waar er mooie stoffen te koop zijn? ?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen