maandag 16 augustus 2010

Witte bessencakejes




Als de regen bij bakken naar beneden komt zoals vandaag, krijg ik altijd ontzettend veel zin in zoete lekkernijen zoals deze witte bessencakejes.
De witte zusjes van de rode bes zijn een lust voor het oog en een tikje zoeter. Voorlopig worden ze nog een beetje stiefmoederlijk behandeld in de supermarkten en fruitwinkels maar ik wil er volgend jaar absoluut in mijn tuin staan hebben. Ze zijn zalig lekker om zo van te snoepen of om te verwerken in gebakjes en confituren.

4 eiwitten
80 gr rietsuiker
60 gr gemalen amandelpoeder
20 gr bloem
50 gr boter
snuifje zout
250 gr bessen

Meng de suiker,bloem en amandelpoeder.
Klop de eiwitten los met een snuifje zout en schep het amandelmengsel erdoor.
Laat de boter smelten en meng de afgekoelde boter vervolgens met het eiwitmengsel.
Laat alles een half uur rusten in koelkast.
Doe in elk vormpje van een ingevet en met bloem bestrooid muffinbakblik eerst wat bessen, verdeel dan het cakemengsel over de verschillende vormpjes.
Bak de cakejes in 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200°.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen