zaterdag 19 december 2009

Mandarijncakejes


Vorige week maakte D. deze mandarijncakejes voor onze shoot de dag erna. Gelukkig haalden ze de volgende morgen, wat met twee hongerige kids in huis geen sinecure was. Het is een makkelijk receptje en tijdens de kerstperiode leuk om met de kinderen te maken. Bovendien zijn er nu volop mandarijntjes. Door de amandelen hebben de cakejes een vrij vaste structuur dus maak ze niet te groot.

Voor 12 mandarijncakejes:


  • 125 gr zelfrijzende bloem, gezeefd


  • 175 gr amandelen, gemalen


  • 125 gr boter in blokjes, op kamertemperatuur


  • 225 gr fijne kristalsuiker


  • 4 eieren


  • 4 koffielepels geraspte citroen


  • sap van 4 mandarijntjes

Doe de boter, de geraspte citroen en suiker in een kom en mix tot een romig mengsel. Voeg nu de eieren, één voor één, toe en blijf kloppen. Verwarm de oven op 170°. Spatel nu de amandelen en de bloem onder het beslag en meng alles tot een homogeen mengsel. Beboter een bakblik voor 12 individuele cakejes en schep het beslag erin. Bak de cakejes ongeveer 15 minuten. Als je erin prikt met een satépen moet deze er schoon terug uitkomen. Wij deden er voor de foto een beetje poedersuiker op maar je kan er gerust ook glazuur opdoen. Meng voor het glazuur 150 gr bloemsuiker met 1 koffielepel van het mandarijnsap. Start met een halve koffielepel en blijf roeren. Als er teveel vocht in de suiker komt wordt het glazuur te vloeibaar.


Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen